Intézmény logója

LEO szeretem a szakmám - 2019


Szerkesztette: Törökné Beke Ida
Tiszafüred, Karcagi SZC Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
Esemény időpontja: 2019 máj 21


Szeretem a szakmám.

Szeretem a szakmám” címmel írt ki pályázatot a szakképző iskolák tanulói számára a LEO, immár harmadik alkalommal. A feladat az volt, hogy a diákok digitális formában mutassák be, hogy miért fontos számukra a szakmájuk. Küldhettek képet, gif-et, videót vagy épp egy mémet. A pályázat első helyezettje 350 000 Ft értékű műhelykorszerűsítést vagy -bővítést nyert az iskolájának, míg a második helyezett exkluzív szakmai, tanulmányi kiránduláson vehet részt.

A LEO egyik fő célkitűzése a létesítménygazdálkodás szakma népszerűsítése, az iskolákhoz, a gyerekekhez, így a szakmai utánpótláshoz való kötődés. Célunk, hogy a gyerekeket megpróbálják kicsit a szakma felé irányítani.

A Karcagi SZC Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai és felkészítő tanárai 2019. június 13-án díjátadó ünnepség keretében vették át a LEO pályázat II. helyezett díját. A nyeremény keretében az osztály egynapos tanulmányi kiránduláson vehet részt.

Az elkészített kisfilm – meglepő módon – a női szabó szakmát mutatta be, amelyet első pillanatban az értékelők nehezen tudták elhelyezni a létesítménygazdálkodás területén. A pályázó csapat tanárai, Dögeiné Kun Éva és Végh Ágnes segített ki őket. “Az iskolába a pincéreknek és a szakácsoknak a munkaruhát, fogókesztyűket, függönyöket, asztalterítőket, a rendezvényekre drapériát és mindenféle díszítést is mi készítünk, így kapcsolódik a mi szakmánk ehhez a területhez.” Azt is megtudták, hogy a nevezés a pályázatra a felkészítő tanárok ötlete volt és a filmet magát is közösen találták ki.

A diákok – Kanalas Tímea és Rabi Anna Ramóna – azért vettek részt a pályázatban, mert szeretik azt, amit tanulnak. Például a nyári gyakorlatra már tele vannak ötletekkel, rövid nadrág, farmer szoknya készítése is tervben van már.

Gratulálunk a diákoknak, a felkészítő tanároknak és minden segítőnek.

(Törökné Beke Ida)


Projekthez kapcsolódó videóanyagok

2019
máj 21

LEO pályázat 2019

Szeretem a szakmám pályázat 2019 - női szabó

0 Látogatottság
Videó megnyitása

Tiszafüred, Karcagi SZC Hámori András Technikum és Szakképző Iskola