Intézmény logója

GINOP-6.2.3-17-2017-00041 – ÁTVEZETŐ HÉT


Publikálta: Kun Tamás
Tiszafüred, Karcagi SZC Hámori András Technikum és Szakképző Iskola
Esemény időpontja: 2021 okt 14


A 2018-ban kezdődött pályázat kiemelt osztálya minden tanévben a 9.a. osztály volt, így ebben az esztendőben is. A tanulók a Turizmus-vendéglátás ágazat képzéseiben vesznek részt.

Az átvezető hét programjai elsősorban részükre kerülnek megrendezésre.

Hagyományainkhoz igazodóan idén is volt iskolanap, egészségnap és szakmanap is.

Az iskolanap keretében a kilencedikes tananyaggal ismerkedtek játékos formában, és ízelítőt kaptak a diákok helytörténetből is.

Tartalmas napjuk volt a tanulóknak, hiszen angol órával kezdtek, majd ezt követően átsétáltak a Lipcsey kúriában található Kiss Pál múzeumba, ahol a fiatalok a történelem óra keretében megismerkedhettek az ágazathoz kapcsolódó gasztronómiai történettel, amelyen szakavatott tárlatvezetés keretei között tekinthették meg a kiállítást.

A kellemes sétát követően a munkavállalói ismeretek kapcsán oldottak meg játékos feladatokat, majd ezt követte a test megerősítése testnevelés órán, ahol természetesen szintén a játékos feladatoké volt a főszerep.

Kicsit megfáradva bár, de törve nem, ültek vissza az osztályterembe és ismerkedtek meg szakmai tantágyukkal Varga Edit osztályfőnök irányításával. Az iskolanapot játékos matematika feladatokkal zárták a diákok.

Az egészségnap keretében életre hívott programokon a teljes kilencedik évfolyam részt vett. Ezen a napon vendég előadók érkeztek iskolánkba a Tiszafüred Térsége Egészségfejlesztési Irodából és a Tiszafüredi Városi Rendőrkapitányságról.

Az előadásokon a diákok megismerkedhettek a helyes kézmosással és fogápolással, az egészséges táplálkozással, a dohányzás káros hatásaival és közösen részt vettek a drogokkal kapcsolatos előadáson is.

Az átvezető hét záró programja a szakmanap volt, ahol a diákok Szakács Lászlóné és Varga Edit oktatók támogatásával a Szakács és Pincér szakma rejtelmeibe tekinthettek be. A szakácsok sajtos, sonkás, kukoricás háromszögeket sütöttek, a pincérek pedig Shirley Temple koktélt készítettek.