SZC logo

Karcagi Szakképzési Centrum

OM kód: 203040/002 | 5350 Tiszafüred, Ady Endre utca 4/a

Intézmény logo

Hámori András Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 12.


Igazgatóság

    Pancake Day

    Pancake Day

    Pancake Day

    Idén immár második alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Pancake Day – Palacsintanap, angol nyelvű vetélkedő, melyet Petróczki Klára oktató, Kovácsné Kiss Marianna oktató, és Nagy Imre oktató szerveztek. 

    A nevet az angolszász kultúrákban jól ismert palacsintafesztivál ihlette, melyet a hamvazószerdát megelőző húshagyó kedden tartanak azért, hogy a böjt közben tiltott alapanyagokat (vaj, liszt, tej) elfogyaszthassák és a böjtöt megelőzően még mulathassanak és jót egyenek.

    A vetélkedő során a tanulók különféle elméleti feladatokat oldottak meg, melyek által tanulhattak a Palacsintanap főbb szokásairól, megismerhették a világ különböző részein fogyasztott palacsintafajtákat, illetve ügyességüket bizonyíthatták célba dobásban és a klasszikus palacsintafordításban, melynél segítőink árgus szemekkel figyelték, hogy a levegőbe feldobott palacsinta a másik oldalára érkezzen vissza a serpenyőbe.

    Az iskola aulája hamar megtelt a diákok nyüzsgésével, kacajaival, ahogy a 12 csapatból szépen lassan előtört a versenyszellem, és a két tanóra végére meg is született az eredmény. A verseny nagyon szoros volt, a dobogó harmadik helyére, holtversennyel a 13.a és a 9.a került. A második helyezést a 11.e osztály szerezte meg, az idei Palacsintanap győztese pedig a 11.d lett.

    Köszönjük a szervező oktatók, segítő kollégák és diákok munkáját, illetve a finom palacsintákat Szakács Lászlóné oktatónak és a 9.a diákjainak!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Rendkívüli felvételi eljárás

    Rendkívüli felvételi eljárás

    2024. máj. 6.


    Igazgatóság

    10. évfolyamosok angol versenye

    10. évfolyamosok angol versenye

    2024. ápr. 12.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Karcagi Szakképzési Centrum


    Hámori András Technikum és Szakképző Iskola

    5350 Tiszafüred, Ady Endre utca 4/a

    Telefon: +36 59 351 768

    E-mail: hamoritf@gmail.com

    OM azonosító: 203040/002


    2024Hámori András Technikum és Szakképző Iskola